fbpx

Nakup in oprema kuhinje po meri: investicija, ki se obrestuje

Načrtovanje in oprema kuhinje pomeni lastnikom stanovanj pomemben in daljnosežen projekt. Če že v začetku dobro premislimo in primerno zasnujemo načrt ter izvedbo slednjega zaupamo strokovnjakom, si zagotovimo kvalitetno izdelano kuhinjo in njeno dolgo uporabnost. Želimo si, da bo nova kuhinja vključevala vse funkcionalnosti, ki jih potrebujemo pri kuhanju in pripravi hrane. Hkrati si ta prostor zamišljamo tudi kot središče doma, priložnost za druženje z domačimi, zato naj bo kuhinja udobna in lepa, narejena v skladu z našim okusom, da bo bivanje v njej prijetno. Pri opremi kuhinje upoštevamo veliko dejavnikov in okoliščin. Ena izmed njih je velikost kuhinji namenjenega prostora, ta je v stanovanjih ponavadi manjši kot v hiši. S tem je povezana tudi lega oziroma umestitev kuhinje – v hiši je to ponavadi ločen prostor, v stanovanjih pa je velikokrat povezana z dnevno sobo, in po tem dejstvu se ravnamo tudi pri opremljanju in pazimo na usklajenost pohištva. Od sloga hiše ali stanovanja ter od naših življenjskih navad in osebnega stila bo odvisen tudi videz kuhinje. Lahko se odločimo za brezčasno lepoto tradicionalne lesene kuhinje ali pa za privlačne možnosti tehnologije in dizajna, ki jih nudi moderna kuhinja …

Na vse omenjene dejavnike in zahteve je najboljši odgovor izdelava kuhinje po meri. Le ta lahko ustreza dimenzijam, obliki in drugim specifikam prostora ter našim željam. S tipsko kuhinjo ne moremo zagotoviti prileganja v kar katerikoli prostor, zato pa kuhinja po naročilu, ob strokovni podpori izkušenih strokovnjakov, zagotavlja veliko možnosti prilagajanja načrta, dokler ne dosežemo želene podobe. V povezavi s tem je tudi stroškovni vidik. V iskanju cenovno ugodne kuhinje moramo dobro pretehtati razmerje s kvaliteto. Kakovost zagotavljajo obstojni in trpežni kuhinjski elementi ter natančna in profesionalna izdelava. Individualen pristop k načrtovanju kuhinje po meri seveda zahteva določeno ceno, ki je v izhodišču višja, a na dolgi rok se izplača: kuhinja ima dolgo življenjsko dobo, odlično funkcionalnost in nižje stroške nadaljnjega vzdrževanja.

poceni kuhinje
poceni kuhinje

Načrtovanje in izdelava kuhinje po meri

V Kuhinjah Erjavec smo vam na voljo za svetovanje, načrtovanje ter izdelavo in montažo kuhinje. Na nas se lahko obrnete s svojimi idejami in pričakovanji glede nove kuhinje. Vaši zamisli udejanjimo z izdelavo podrobnega 3D-izrisa in vam pomagamo z nasveti za odlično izrabo prostora, izbiro ustrezne kuhinjske opreme ipd. Ko dorečemo vse podrobnosti, napravimo še natančen izvedbeni načrt. Kuhinje izdelamo v lastnih proizvodnih prostorih, z uporabo sodobnih tehnologij in kvalitetnih materialov, vso pohištvo pa vam na koncu tudi vgradimo.

Po naročilu lahko izdelamo kuhinje različnih slogov, materialov, dimenzij in oblik. Za svoje stanovanje ali hišo lahko izberete klasično ali moderno kuhinjo in glede na prostorske zmožnosti odprto ali mini kuhinjo. Poskrbimo za vgradnjo prvovrstnih materialov. V leseni kuhinji denimo uporabljamo furnirje domačih drevesnih vrst; les hrasta, bukve, oreha in češnje. Lesene elemente kombiniramo s kamnom, kar delovnemu prostoru zagotavlja trdnost in stabilnost. Med moderne materiale za opremo kuhinje pa sodijo še kerrock, laminat ter nerjaveče jeklo in beton; za površinsko obdelavo so na voljo steklo, visok sijaj, kovina ali eksotični les. Seveda je za vsako kuhinjo bistven tudi nakup dobrih gospodinjskih aparatov; pri nas lahko naročite belo tehniko priznanih proizvajalcev (Aeg-Elektrolux, Blanco, Bosch, Elica, Gorenje, Liebher, Miele, Simens idr.). Vznemirljive možnosti uporabe sodobnih kuhinj predstavljajo moderne tehnologije in vgradnja multimedije v kuhinjske elemente (denimo spletno nakupovanje živil, pametni hladilniki …).

Izbira vrhunske bele tehnike in kuhinjskega pohištva iz kvalitetnih materialov seveda pomeni, da se bomo izognili pogostim okvaram in potrebi po menjavi, kuhinjski elementi pa se ob običajni uporabi ne bodo prehitro iztrošili.

Pri opremi kuhinje po meri arhitekti pozornost namenijo tudi primerni razporeditvi elementov in prostor ustrezno razdelijo med delovne in shranjevalne površine ter poskrbijo, da bo gibanje po kuhinji potekalo neovirano. Če ne prej, se pomembnost funkcionalne izrabe prostora pokaže ob vsakodnevni uporabi. Tedaj ni več možnosti za večje popravke in napake lahko uporabnike drago stanejo. Zato je smiselno zaupati izkušenim strokovnjakom in se izogniti možnosti napačne organizacije prostora. Naložba v individualno prilagojeno storitev, ki se začne z načrtovanjem in zaključi z montažo, se vsekakor povrne.

poceni kuhinje

Poceni kuhinje? Prednost naj vendarle ima kvaliteta

Pri nakupu najcenejše kuhinje oziroma že izdelanih elementov se lahko zgodi, da jih ne bomo mogli povsem gladko umestiti v svoj prostor. Predeli kuhinje bodo tako ostali neizkoriščeni in ovirana bosta funkcionalnost in potek dela v kuhinji. To slej ko prej privede do slabe volje in povzroča sive lase. Nakup »fiksnih« kosov kuhinjskega pohištva sicer predstavlja hitro rešitev pri opremi kuhinje, a nemara je bolj smiselno vložiti čas in denar v skrbno izdelavo kuhinje po meri. Stanovanja namreč običajno ne opremljamo na vsakih nekaj let, pač pa kuhinjo kupujemo z mislijo na daljše obdobje uporabe.

Izbira ugodne kuhinje

Kuhinja naj bo torej ugodna na dolgi rok. V našem podjetju tovrstne kuhinje zagotavljamo z lastno proizvodnjo po meri, visokokakovostnim tridimenzionalnim izrisom kuhinje, strokovnim pristopom k delu in razumevanjem potreb strank.