fbpx

Majhna kuhinja z dnevno sobo: rešitve za sodobna stanovanja

Pri razporeditvi prostorov v današnjih stanovanjih pogosto srečamo povezavo majhne kuhinje z dnevno sobo. Združitev kuhinje, jedilnice in dnevne sobe v skupen prostor pomeni dobro izrabo kvadrature manjšega stanovanja, obenem pa poskrbi tudi za funkcionalnost in praktičnost ter ponuja nove možnosti vsakodnevnega preživljanja časa doma. Vsi prostori so priročno dostopni, med kuhanjem se pomenkujemo in podružimo z domačimi in gosti; tako živahen vrvež dnevni prostor napolni z domačnostjo.

Prostorska kombinacija kuhinje in dnevne sobe pomeni, da lahko ob vstopu v stanovanje ta celoten predel zaobjamemo s pogledom – zato moramo posebno pozornost nameniti tudi njegovemu vizualnemu izgledu in opremi. Tako kuhinjsko pohištvo kot oprema dnevne sobe vključujeta značilne kose, ki so nepogrešljivi za uporabo; poskrbimo pa tudi za vizualno usklajenost pohištva kot celote v obeh sklopih. Prostor lahko torej stilsko poenotimo z določenimi detajli barv in materialov ter elemente kuhinje in dnevne sobe prilagodimo skupnemu slogu. Obstaja pa tudi možnost, da pohištvo izberemo v različnih videzih prav zato, da kuhinjski in dnevni del prostora funkcionalno ločimo med seboj. S prefinjenimi poudarki dosežemo razgibanost prostora, a ohranimo njegovo harmoničnost in ubranost.

Oprema kuhinje in dnevne sobe je seveda odvisna od več dejavnikov. Na prvem mestu so zagotovo velikost in mere stanovanja; manjša kvadratura zahteva še zlasti skrbno načrtovanje. Upoštevamo tudi število družinskih članov, uporabnikov prostora, in morebitno prisotnost majhnih otrok (temu prilagodimo denimo zavarovanost elementov v kuhinji in udobnost dnevne sobe z igralnim kotičkom). Tu so tudi vaše želje in preference, osebni okus, ideje o modernem ali klasičnem videzu. V Kuhinjah Erjavec vam pri zasnovi in projektiranju kuhinje z dnevno sobo pomagamo z nasveti usposobljenih arhitektov, ki prisluhnejo vašim potrebam.

najcenejše kuhinje

Oprema kuhinje in dnevne sobe je smiselno usklajena z detajli

Pri opremljanju majhne kuhinje sledimo načelom praktičnosti in smotrne izrabe prostora. Vanjo umestimo le bistvene elemente bele tehnike in kuhinjskega pohištva in uravnotežimo razmerje med delovnimi in shranjevalnimi površinami ter prostorom za gibanje. Prostor, ki v (manjšem) stanovanju povezuje kuhinjo in dnevno sobo, je jedilnica. Jedilni kot sestavljajo primerno velika jedilna miza in ustrezno število stolov, njegovo lego pa določimo glede na prostorske razmere. Lahko je del kuhinje, v tem primeru za optimalen izkoristek prostora ob steno postavimo klop, na drugo stran mize pa preostale sedeže. Lahko pa je jedilni del pomaknjen tudi bližje dnevnemu prostoru. Vizualno povezanost jedilnice in dnevne sobe dosežemo z drobnimi detajli; morda s tapeciranjem stolov v slogu sedežne garniture; v jedilni kot lahko postavimo vitrine za shranjevanje posod in porcelana, ki se ujemajo z omarami v dnevni sobi ipd. Izbrani slog kuhinje in jedilnega prostora se torej nadaljuje tudi v opremi dnevne sobe. Osnovni elementi so poleg omar in regalov še omarica ali polica za televizor, klubska mizica in sedežna garnitura. Dnevna soba je lahko opremljena moderno ali tradicionalno, v vsakem primeru jo lahko dopolnimo s svojimi priljubljenimi predmeti: knjigami, okrasnimi izdelki in uokvirjenimi slikami na stenah, posebno energijo pa stanovanju dajo zelene sobne rastline, postavljene na primerno osvetljeno mesto.

V naši spletni galeriji si lahko ogledate številne izvedbe kuhinj in dnevnih sob in pridobite ideje za povsem individualno rešitev za svoje stanovanje.

najcenejše kuhinje

Kuhinje za majhna stanovanja

Za kuhinje za majhna stanovanja je skratka značilna združenost, povezanost z dnevnim prostorom. To velja tako v pomenu arhitekture in omenjenih načel notranjega oblikovanja kot v smislu bivanja družine in preživljanja skupnega časa z obiskovalci. Tematska povezanost kuhinje in dnevne sobe omogoča koherentnost in logičen red v prostoru, z izbiro kakovostnega in estetskega pohištva pa zagotovimo prijetno počutje v stanovanju. Morda se odločite za klasičen slog in leseno kuhinjo kombinirate z lesenim pohištvom in usnjenim kavčem v dnevni sobi. Ali pa so vašemu življenjskemu stilu bližji sodobni trendi?

Majhne moderne kuhinje: sodobna estetika in tehnološka dovršenost

V modernem slogu kuhinje prevladujejo enostavne oblike in ravne linije, poudarek je na ergonomiji. Značilen minimalističen videz dosežemo s sodobnimi materiali in barvami. Visoko funkcionalnost omogočajo dobro izkoriščen prostor za shranjevanje in pripravo hrane, vgradni aparati, omarice brez ročajev, ki se odpirajo s sistemom »touch« … Pri izdelavi sledimo sodobnim tehnološkim trendom in vgrajujemo kakovostne mehanizme in moderna okovja. Moderen dizajn pomeni tudi preprosto vzdrževanje in čiščenje. Majhni moderni kuhinji seveda pritiče ustrezna oprema dnevnega prostora. V moderno dnevno sobo postavimo nizke elemente, ki prostor naredijo odprt; v višino pa namestimo vitrine in police. Minimalističen slog lahko popestrimo z odtenki živahnejših barv.

najcenejše kuhinje

Kuhinja z dnevno: vodilo pri izbiri naj bo kvaliteta

V našem podjetju vam pri odločitvi za nakup majhne kuhinje z dnevno sobo ponujamo celovito storitev – od načrtovanja do montaže. Naši sodelavci vam v skladu z vašimi željami strokovno svetujejo in na podlagi tlorisa izdelajo 3D-izris prostora, ki ponuja optimalen pregled nad postavitvijo elementov in preizkus učinkovanja različnih barv in materialov. Pohištvo za kuhinje in dnevne sobe izdelujemo sami, pri tem uporabljamo kakovostne materiale in tehnologijo. Poskrbimo tudi za profesionalno opravljeno montažo.