fbpx

Načrtovanje kuhinje in 3D izris kuhinje

Načrtovanje kuhinje je v precejšnji meri odvisno tudi od razpoložljivega prostora. V podjetju Kuhinje Erjavec vam pripravimo 3D izris kuhinje po meri. Gospodinjski stroji, delovni pulti in prostori za odlaganje sestavljajo kuhinjski niz, ki ga lahko različno oblikujemo. Načrtovanje kuhinje mora upoštevati optimalno razmestitev elementov, ki jih morajo vsebovati kuhinje v izris pa spada celotna kuhinjska oprema. Načrtovanje kuhinje pa se mora prilagoditi tudi obliki in velikosti razpoložljivega prostora, pravilnemu zaporedju posameznih elementov in razdalj med delovnimi centri kuhinje. Zaradi skoraj izključno kvadratne ali pravokotne oblike prostora in racionalnega razvrščanja opreme ob stenah obstajajo značilne tlorisne razporeditve kuhinjskih elementov.

Načrtovanje kuhinje z otokom za večje prostore

Načrtovanje kuhinje z otokom: otok tvori skupina elementov ali posamezen prostostoječi element, ki navadno dopolnjuje klasični kuhinjski niz. Kuhinja z otokom pogosto zahteva večji prostor, funkcionalnost takega načtovanja kuhinje pa je odvisna od razmestitve pohištva. Prednost kuhinje z otokom je otok v poljubni višini, ker je ločen in zato neodvisen od višine preostalega delovnega niza, kamor spadajo tudi delovni pulti.

Načrtovanje kuhinje s prostimi elementi

O prostostoječih elementih kuhinje govorimo takrat, kadar nimamo sklenjenega kuhinjskega niza. Delovni pulti ne povezujejo pod njimi stoječe kuhinjske omarice. Prednost take kuhinje je v njeni fleksibilnosti, ker kuhinjsko pohištvo in ostala kuhinjska oprema ni fiksno pritrjena na steno, zato jih laže premeščamo. Slabosti prostostoječih elementov kuhinje, pa je težje čiščenje, ki povzroči dodatno delo v kuhinji in večja poraba prostora.

Kuhinjski blok za garsonjere ali počitniške objekte

Kuhinjski blok je element kuhinje, v katerem so na minimalni površini združeni vsi potrebni delovni centri, ki jih potrebujemo za funkcionalno delo v kuhinji. Tudi tu so v središču delovni pulti. Kuhinjski blok je namenjen predvsem za načrtovanje kuhinje v garsonjerah, počitniških objektih. Kuhinjski blok je primerna kuhinjska oprema za čajne kuhinje v pisarniškem okolju. Za kuhinjski blok se lahko odločimo ob pomanjkanju prostora. Za občasno delo v kuhinji je kuhinjski blok, z osnovnimi kuhinjskimi elementi, primerna izbira. Na podlagi izrisa kuhinje in načrta kuhinje, vam lahko natančno ocenimo kakšna bo vaša cena nove kuhinje.