fbpx

Mini kuhinje so lahko enako funkcionalne kot tiste največjih dimenzij

Mini kuhinje postajajo danes vse bolj razširjene. Vse več je namreč ljudi, ki se pri opremljanju stanovanj soočajo s precejšnjimi prostorskimi omejitvami, kar velja še posebej za mlajše generacije. Vendar pa majhna kvadratura, s katero razpolagate, ni nujno razlog za obupovanje. Z inovativnimi rešitvami dosežemo, da so mini kuhinje izjemno funkcionalne. Med vsakodnevno uporabo nato niti ne bo mogoče opaziti bistvene razlike med funkcionalnostjo velike in mini oz. majhne kuhinje. Vendar pa je to mogoče le, če se opremljanja lotite zelo premišljeno, s pomočjo strokovnjakov, ki bodo prisluhnili vsem vašim zahtevam in ki bodo upoštevali specifike danega prostora.

Pasti pri opremljanju majhne kuhinje, na katere morate biti pozorni

Ena največjih napak pri tistih, ki se lotevajo opremljanja mini kuhinje, je, da poskušajo v prostor strpati zelo veliko elementov, misleč da bo to povečalo možnosti uporabe. Vendar pa se v praksi večkrat zgodi povsem nasprotno. Prostor postane prenatrpan, zaradi česar nam priprava obrokov vzame mnogo več časa, hkrati pa je oteženo čiščenje. Prednost pred kvantiteto naj ima torej kvaliteta. Za vsak element je treba dobro razmisliti, ali ga resnično potrebujemo oziroma kje je najprimernejše mesto zanj. Posledično bo prostor kljub mini površini ohranil odprtost, zračnost in svetlost. Ker želimo obenem zagotoviti, da boste imeli vendarle na voljo dovolj delovnih površin, omaric za shranjevanje ipd., so seveda pogosto potrebne še posebej domiselne rešitve, da najdemo zlato sredino. Prav zato je skorajda nujno, da vam pri načrtovanju majhne kuhinje pomagajo strokovnjaki, ki se s tovrstnimi izzivi srečujejo skorajda vsakodnevno. Nekdo, ki ima veliko izkušenj z opremljanjem majhnih prostorov, bo hitro prepoznal pasti, ki bi jih večina najverjetneje spregledala, in vas nanje pravočasno opozoril, še preden bi se začela izdelava elementov. Že mini napaka nemalokrat spremeni ogromno, ko gre za vprašanje končne funkcionalnosti prostora. Majhne težave hitro prerastejo v velike, zato ni pametno prav ničesar prepustiti naključju.

mini kuhinje

Kako se lotiti načrtovanja mini kuhinje?

Za začetek je dobro imeti vsaj osnovno predstavo glede tega, kakšna naj bi bila končna podoba opreme. Razmisliti morate denimo o tem, ali vam je bližje zelo moderen, minimalističen stil ali pa bi bili primernejši elementi v rustikalnem stilu. O idejah, ki jih imate, se nato pogovorite s strokovnjaki, ki vam lahko predlagajo majhne prilagoditve za lažje doseganje želenega učinka. Nato pa običajno sledi še 3D-izris s pomočjo posebnega računalniškega programa. Ta vam bo zagotovo v veliko pomoč, saj se boste prepričali, ali načrti zares ustrezajo vašim pričakovanjem. V tej fazi načrtovanja so seveda še vedno možni številni mini popravki, povezani s postavitvijo, barvami, materiali in različnimi detajli. Za majhne kuhinje je 3D-izris nedvomno še posebej pomemben, saj želimo tu res v polnosti izkoristiti dani prostor. Prav zato, ker je prostor majhen, šteje vsaka, četudi navidezno zelo majhna podrobnost.

Poseben izziv je zagotovo tudi kuhinja za mansardo

Kuhinja za mansardo – majhna ali večjih dimenzij – prav tako zahteva, da se načrtovanja lotimo izredno previdno. Zaradi poševnih stropov so namreč potrebne mini prilagoditve, s katerimi se nam sicer ne bi bilo treba ukvarjati. Tu je zato skorajda nujna izdelava po naročilu, saj sicer prostor ne bo tako dobro izkoriščen, kot bi bil sicer. Če vas torej zanima (mini) kuhinja za mansardo, je izjemno pomembno, da načrtovanje in izdelavo zaupate ponudniku, ki ima dovolj izkušenj s tovrstnimi projekti.

Po meri ustvarjene mini kuhinje za vsak dom

V podjetju Kuhinje Erjavec izpolnimo vse vaše želje in poskrbimo, da bo uporabnost mini kuhinje povsem primerljiva z večjimi. Številnim zadovoljnim strankam smo že pomagali do sanjske mini kuhinje, ki je predstavljala idealen preplet praktičnosti in estetske dovršenosti. Pravi naslov smo tudi za vse, ki vas zanima predvsem (mini) kuhinja za mansarde. Na podlagi tlorisa prostora vam bodo naši strokovnjaki pomagali pri oblikovanju načrta, ki bo nato uporabljen kot osnova za 3D-izris. Upoštevali bomo vse vaše pripombe, dokler ne boste resnično popolnoma zadovoljni. Zavedamo se namreč, kako velik vpliv na končni rezultat imajo lahko majhne dodelave. Ko odobrite izvedbo, pa bo nato sledila profesionalna izdelava, ki poteka v naših lastnih proizvodnih prostorih. Naši mojstri poskrbijo, da so elementi izdelani natančno – šteje vsak mini detajl, saj je naš končni cilj popolno zadovoljstvo naročnikov. Izdelava majhne kuhinje za nas ni ovira, ampak izziv, ki ga z veseljem sprejmemo in ki predstavlja odlično priložnost za iskanje novih, inovativnih rešitev. Za piko na i pa poskrbi profesionalna montaža. Verjamemo, da bo oprema, ki jo za vas ustvarimo po naročilu, v prostor, s tem pa v celotni dom vnesla toplino in občutek domačnosti. Obenem pa smo vam na voljo tudi za izdelavo mini kuhinje za poslovne prostore in podobna okolja. Vabimo vas, da si čim prej rezervirate termin za individualno svetovanje v našem salonu v Ljubljani, ki se nahaja na naslovu Koreninova 13. To naredite tako, da preprosto izpolnite obrazec na naši spletni strani. Veselimo se srečanja z vami in možnosti, da vam pomagamo do mini kuhinje, o kakršni sanjate!