fbpx

Kuhinjski elementi morajo biti načrtovani zelo premišljeno

Kuhinjski elementi se v osnovi delijo v dve večji skupini, in sicer so to delovne površine ter elementi, ki se uporabljajo za shranjevanje (torej predvsem različne omarice in predalniki). Pomembno je, da je načrtovanje kuhinje zastavljeno tako, da se poišče ustrezno ravnovesje med tema dvema tipoma elementov. Hkrati pa moramo najti optimalno rešitev glede tega, kako bodo kuhinjski elementi razporejeni. Možnih je namreč kar nekaj različnih postavitev – enovrstna, dvovrstna, v obliki črke L ali U, izvedba z otokom itn. Pri razmišljanju o tem, kakšna postavitev bi bila najprimernejša, je nujno upoštevati omejitve prostora. Posledično bo namreč končna postavitev resnično optimalna.

Načrtovanje kuhinje zahteva pomoč strokovnjaka

Čeprav se načrtovanje kuhinje na prvi pogled morda ne zdi posebej zapleteno, pa se v praksi izkaže, da je treba misliti na ogromno detajlov. To pa pomeni, da je potrebnega veliko znanja in izkušenj. Posledično je najbolje, da načrtovanje poteka v tesnem sodelovanju s strokovnjakom oz. z ekipo strokovnjakov. Tako si boste lahko pomagali s koristnimi napotki, ki vam bodo v pomoč pri selekcioniranju idej. Pri tem je treba poudariti, da vam strokovnjaki na podlagi vaših idej zgolj predlagajo možne prilagoditve, seveda pa boste imeli končno besedo vi. Vsekakor je načrtovanje kuhinje proces, za katerega si je smiselno vzeti dovolj časa, saj je to navsezadnje eden najpomembnejših prostorov, če ne celo najpomembnejši prostor v vsakem domu, ki ga mnogi imenujejo kar srce doma.

Kuhinjski element

Kuhinja po elementih ali nakup kompleta?

Razmišljate o tem, da bi morda kar preskočili kompleksnejše načrtovanje kuhinje in poskusili prostor opremili sami? Kuhinja po elementih, kar pomeni, da so posamezni elementi kupljeni ločeno in nato povezani v celoto, se sicer na prvi pogled zdi zanimiva rešitev. Vendar pa morate upoštevati, da bo prostorski izkoristek pri tovrstnem opremljanju težko optimalen, kar je lahko še posebej problematično takrat, ko na voljo nimamo veliko prostora. Obenem pa je rezultat nakupa kuhinje po elementih težko estetsko usklajena, harmonična celota. Načeloma torej velja, da je nakup kompleta precej bolj smiselna izbira, kuhinja po elementih pa pride v poštev predvsem takrat, ko želite zamenjati le določene elemente (npr. zaradi dotrajanosti), ne pa celotne opreme. Še boljša rešitev za tiste, ki se lotevate celostnega opremljanja ali kompletne prenove, pa je izdelava po meri. Število in vrsta elementov, materiali, barve, dimenzije in druge lastnosti bodo v tem primeru zares povsem skladni z vašimi zahtevami in s specifikami razpoložljivega prostora. Poleg tega načrtovanje kuhinje ne bo nekaj, s čimer bi se morali ukvarjati čisto sami, ampak boste imeli na voljo izkušene strokovnjake in njihove nasvete.

Po naročilu izdelani kuhinjski elementi bodo ustrezali vsem vašim željam

Prav možnost popolne prilagoditve kuhinjskih elementov željam naših naročnikov je ena najpomembnejših odlik podjetja Kuhinje Erjavec. Poskrbimo, da bo estetika prostora v celoti ustrezala vašim pričakovanjem. Za vas ustvarimo moderno opremo čistih linij ali pa rustikalno razkošne kose pohištva z zanimivimi detajli. Izbira stila je torej povsem prepuščena vam. Z vami smo v vseh fazah opremljanja – od svetovanja do izdelave in na koncu še montaže elementov, ustvarjenih po meri. Pomagamo vam pri iskanju inovativnih rešitev, ne glede na zahtevnost projekta. Med drugim smo tudi strokovnjaki za načrtovanje majhne in mansardne kuhinje, kjer morajo biti elementi zasnovani še posebej skrbno, da prostor ne postane prenatrpan. Z našo pomočjo bo smiselno izkoriščen prav vsak kvadratni centimeter. Pri izdelavi uporabljamo vrhunske materiale, ki so izjemno trpežni, zaradi česar imajo kuhinjski elementi nadpovprečno dolgo življenjsko dobo. V primeru pravilnega vzdrževanja ostajajo tudi po dolgih letih intenzivne uporabe skorajda nespremenjeni, pri čemer mislimo tako njihovo funkcionalnost kot videz. Poleg samih materialov pa k vrhunski kakovosti opreme pomembno pripomore postopek izdelave, ki poteka z izjemno natančnostjo in z uporabo najsodobnejših tehnik obdelave. Naši mojstri se povsem posvetijo vsakemu projektu in dodelajo vsako podrobnost.

Kuhinjski element

V načrtovanje kuhinje vključen brezplačen 3D-izris

Niste povsem prepričani, ali bodo kuhinjski elementi, kot ste si jih zamislili, zares ustrezali prostoru? Vas skrbi, kako se bodo ujemali posamezni elementi? Na srečo danes tovrstne spekulacije niso več potrebne, saj obstaja možnost, da načrtovanje kuhinje zajema uporabo programa za 3D-izris. Ta je osnova, na podlagi katere so nato možni popravki. Preizkusite lahko različne barvne kombinacije, postavitve itn. Nobene težave torej ni, če se med procesom precej oddaljite od prvotnih idej, saj je cilj 3D-izrisa prav ta, da najdete zares idealno rešitev zase oziroma za svoj dom. Načrtovanje poteka izredno premišljeno in s tempom, ki ga določite sami. Naj bodo vaše ideje še tako drzne, se potrudimo za to, da jih uresničimo. Pri tem so nam v pomoč bogate izkušnje, saj smo podjetje s skoraj polstoletno tradicijo delovanja. Zagotavljamo vam, da pri nas ne boste imeli občutka, da ste zgolj številka, saj se popolnoma posvetimo individualnim potrebam vsake posamezne stranke. Namesto generičnih storitev vam ponujamo oseben pristop, kar je najbolj zanesljiva formula za resnično unikatne kuhinjske elemente, ki bodo pisani na kožo vašemu domu!